BREZPLAČNA DOSTAVA ZA VSA NAROČILA. NAROČITE ZDAJ!

Valuta:

Grobozrnate plošče iz plute

Težave zaradi hrupnega soseda?

Grobozrnate plošče iz plute je najboljša zvočna in termoizolacija. Tabla iz plute je narejena iz grobih zrn, ima bolj visoko gostoto kot drobnozrnata in srednjezrnata pluta tabla. Se namesti neposredno na steno ali strop kot zvokovno vpijajoča plast, ki preprečuje zračni hrup, ki prihaja čez steno. V primeru, da je stena tanka hrup pa je zelo moteč, lahko razmislite o namestitvi lahke konstrukcije, ki bo narejena iz več plasti plutovinastih plošč debeline 15-20mm, ki bodo razmejeni z zračno blazino ali mineralno volno, na koncu pa se namesti mavčna plošča ali OSB. V večini primerov za zmanjševanje hrupa je zadostna grobozrnata izolacijska pluta z debelino 10mm, ki se namesti neposredno na steno.

Želite si več zasebnosti?

V primeru, da vas ne moti glasna televizija soseda, ampak njegova ušesa lokatorji, grobozrnata izolacijska pluta je najboljša rešitev za vas. Plute z debelino 5-7mm bo dovolj, da boste svojo zasebnost obdržali v 4 stenah. Potem ko namestite izolacijske paneli, je najbolj, da jih dodatno ne obdelujete, ker neenakomerna struktura plute bo razpršila zvok, odpravila odmev v stanovanju in povečala akustično udobje. Za tiste, ki dvomijo, da pluta ima estetični videz, ponujamo obdelavo površin s stensko pluto, ki je v širokem asortimentu predstavljena za vas v naši trgovini.

Zunaj -15 stopinj in vaša stena je mrzla kot led?

40 milijonov zračnih celic v vsakem kubičnem centimetru plute zagotavlja toplotno prevodnost v višini 0,037 W/mK. Kaj to pomeni? Nič več velikih računov za plin in veliko več toplote v Vašem stanovanju. Bo dovolj že od 3 do 5mm debele izolacijske plošče iz grobozrnate plute, da tudi zelo hladna stena bo postala topla na dotik. Plošča iz plut debeline 7-10mm pa bo zagotovila zadostno količino toplotne izolacije ter zadrži v prostoru toliko toplote, da vam bo udobno in prijetno.
 
preload spinner

preload spinner
{{text.SALE}}
{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Ali imate večje table iz plute?

Dimenzije 635x940mm za drobnozrnate pluta table in 640x950mm za srednje in grobe celice, to je največje dimenzije v ponudbi »Plošče iz plute«. Če je takšna velikost nezadostna za vas, najboljša rešitev je preproge iz plute, ki so na voljo v kategoriji »Pluta v roli« v meniju na levi strani. Tam boste lahko našli pluto v roli debeline od 2 do 10mm v količini, ki jo potrebujete, ker za vaše udobje mi prodajamo pluto v roli v linearnih metrih.

Kako se polaga grobozrnata pluta?

Plošče iz plute je zelo plemenit material, ker lahko se polaga na več načinov. Najbolj preprost in poceni način je polaganje s pomočjo lepila za pluto. Dobrim lepilom za table iz plute, ki smo ga preverili je Wakol D-3540, ki ga lahko dokupite v kategoriji »Lepila za pluto«. Namig: za vsako ploščo potrebujete cca 120 g lepila, to pomeni, da mali zavoj 0,8 kg je dovolj za približno 6 plošč ter veliko vedro 2,5 kg je dovolj za 20 plošč. Seveda ni nujno uporabljati za polaganje plute samo lepila za pluto. Ne bo težav z montažnimi lepili ali močnimi lepili za les. Najbolj je izbrati kontaktna lepila, ki se takoj oprijemajo, ker to znatno pospeši in olajša delo, posebej za manj izkušenih izvajalcev.

Če niste najbolj navdušeni nad tradicionalnim lepilom, vas bo zagotovo zanimala samolepilna pluta tabla, ki jo lahko poiščete v kategoriji zraven. Polaganje plošče iz plute z samolepilnim trakom je hitro, čisto in preprosto. Morate samo odstraniti zaščitno folijo in prilepiti ploščo iz plute na ustrezno pripravljeno izbrano površino. V primeru, da imate obojestranski lepilni trak, lahko si naročite navadno srednjezrnato ploščo iz plute in si sami pripravite samolepilno tablo iz plute.

Potrebujete obdelavo?

Industrijsko pluto v tablah lahko pustite brez dodatne obdelave. Lahko tudi obdelujete jo kakor želite brez omejitev. Plošče iz plute lahko barvate z različno barvo, lepilom oz. barvilom za to, da poudarite oz. skrijete strukturo plute. Uporabite zaščitni premaz, če ste prepričani, da pluta bo redno izpostavljena umazaniji in bo potrebovala pogosto čiščenje. Najbolj varčna in manj zahtevna obdelava je... pustiti pluta table brez obdelave! Izvirna struktura plute bo dodala svežine in naravnosti v vaš interjer ter takšna pluta stena bo več let služila kot najboljša tabla iz plute za vašo družino.

Plošče iz plute, ki jih ponujamo, imajo številne načine za uporabo, ki jih omejuje samo vaša domišljija in iznajdljivost. Asortiment naše trgovine je zelo širok in boste brez težav našli pri nas izdelki iz plute, ki bodo zadovoljili vaše potrebe. Posvetite temu nekaj časa in bolj natančno si oglejte našo ponudbo plute!

Ali ste vedeli, da z nakupom naših izdelkov varujete okolje?

Proizvodnja naravne plute med drugim tudi skrbi za zmanjševanje porabe električne energije, ima skoraj nično emisijo umazanije in minimalno vpliva na okolje. Z nakupom 100% naravnih izdelkov iz plute boste prispevali k razvoju odgovornih, inovativnih in uravnoteženih rešitev in boste pomagali ohraniti okolje. Vabimo k nakupu!
Varni plačilni prometi
Brezplačna dostava
Najvišja kakovost
Garancija na zadovoljstvo