BREZPLAČNA DOSTAVA ZA VSA NAROČILA. NAROČITE ZDAJ!

Valuta:

O pluti

Na območju Mediterana je ustaverjeni najboljši pogoji za pridelovanje naravne plute, ki se dobi iz skorje hrasta plutovca. Močne padavine, krajše sušno obdobje, mehka zima ter donosna prst omogočajo uspešno in pravilno rast gozdov hrasta plutovca. Pluta je zgornja plast zimzelenega hrasta plutovca (lat.-Quercus Suber), ki raste samo na določenih območjih v zahodnem delu Mediterana, med drugimi tudi v severni Afriki, Južni Franciji, Italiji, Španiji in Portugalske.

Po celem svetu hrast plutovec raste na površini 2.5 mln. ha. Največje območje plutove gozde imajo na Portugalskem, kjer v zadnjh letih se izvaja akcija urejanja okolice in na vseh prostih površinah se nasadi hrast plutovec. Portugalska nedvomno je domači kraj hrasta plutovca, količina pridelovane tam plute pa presega polovico svetovne pridelave. Nabiranje plute se opravi po pravilah, ki delujejo že več let. Skorju lahko olupijo samo zelo izkušeni delavci ter čas za nabiranje se določi zelo natančno, obenem glede na vremenski pogoji.

Pluta ne prepušča vodo in zrak. Varuje drevesa pred dehidracijo, vplivom bakterij in mikroorganizmov, nihanjem temperature ter požari, ki se pogosto dogajajo na območjih, kjer oni rastejo.
Varni plačilni prometi
Brezplačna dostava
Najvišja kakovost
Garancija na zadovoljstvo