BREZPLAČNA DOSTAVA ZA VSA NAROČILA. NAROČITE ZDAJ!

Valuta:

Srednjezrnate plošče iz plute

Iščete najboljši material za tablo iz plute?

Srednjezrnate plošče iz plute dimenzije 640x950mm so najboljše za izdelavo raznovrstnih površin za obešanje informacij, oglasov, časopisov in dr. Visoka elastičnost, izjemna estetičnost in visoka odpornost proti drobljenju pripomorejo k temu, da srednjezrnata pluta tabla se lahko uporablja za izdelavo oglasnih desk, promocijskih stojal in informacijskih zaslonov.

Kakšna debelina je najboljša?

Najbolj pogosto za tablo iz plute se uporabljajo žebljičke, ki imajo dolžino cca 11mm. Da bi lahko preprosto in zanesljivo pripenjali na pluto dokumente v pisarni ali slike s počitnic doma potrebujete pluto debeline 7 oz. 10mm. Če želite, da žebljiček vstavite do konca in obenem ne poškodujete stene, je najbolj primerna pluta tabla debeline 12 oz. 15mm. Plošče iz plute debeline 4 oz. 5mm uporabite v primeru, da že imate mehko podlago, na katero boste namestili okrasno plast iz plute. Kot podlago za tanke liste lahko uporabite mehko vlakneno ploščo, stiropor ali karton. Če pa niste omejeni z proračunom za nakup plute za pripenjanje, lahko si kupite plutovinasto ploščo debeline 20mm. Tako debelo ploščo lahko namestite neposredno na steno oz. drugo podlago, lahko pa jo uporabite za izdelavo pregrade iz plute med delovnimi mizami, ki lahko omogoči zvočno izolacijo delovnega mesta, obenem pa bo nastopila kot uporabna in priročna tabla iz plute.
 
preload spinner

preload spinner
{{text.SALE}}
{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Ali imate večje table iz plute?

Dimenzije 635x940mm za drobnozrnate pluta table in 640x950mm za srednje in grobe celice, to je največje dimenzije v ponudbi »Plošče iz plute«. Če je takšna velikost nezadostna za vas, najboljša rešitev je preproge iz plute, ki so na voljo v kategoriji »Pluta v roli« v meniju na levi strani. Tam boste lahko našli pluto v roli debeline od 2 do 10mm v količini, ki jo potrebujete, ker za vaše udobje mi prodajamo pluto v roli v linearnih metrih.

Kako se polaga srednjezrnata pluta?

Plošče iz plute je zelo plemenit material, ker lahko se polaga na več načinov. Najbolj preprost in poceni način je polaganje s pomočjo lepila za pluto. Dobrim lepilom za table iz plute, ki smo ga preverili je Wakol D-3540, ki ga lahko dokupite v kategoriji »Lepila za pluto«. Namig: za vsako ploščo potrebujete cca 120 g lepila, to pomeni, da mali zavoj 0,8 kg je dovolj za približno 6 plošč ter veliko vedro 2,5 kg je dovolj za 20 plošč. Seveda ni nujno uporabljati za polaganje plute samo lepila za pluto. Ne bo težav z montažnimi lepili ali močnimi lepili za les. Najbolj je izbrati kontaktna lepila, ki se takoj oprijemajo, ker to znatno pospeši in olajša delo, posebej za manj izkušenih izvajalcev.

Če niste najbolj navdušeni nad tradicionalnim lepilom, vas bo zagotovo zanimala samolepilna pluta tabla, ki jo lahko poiščete v kategoriji zraven. Polaganje plošče iz plute z samolepilnim trakom je hitro, čisto in preprosto. Morate samo odstraniti zaščitno folijo in prilepiti ploščo iz plute na ustrezno pripravljeno izbrano površino. V primeru, da imate obojestranski lepilni trak, lahko si naročite navadno srednjezrnato ploščo iz plute in si sami pripravite samolepilno tablo iz plute.

Potrebujete obdelavo?

Industrijsko pluto v tablah lahko pustite brez dodatne obdelave. Lahko tudi obdelujete jo kakor želite brez omejitev. Plošče iz plute lahko barvate z različno barvo, lepilom oz. barvilom za to, da poudarite oz. skrijete strukturo plute. Uporabite zaščitni premaz, če ste prepričani, da pluta bo redno izpostavljena umazaniji in bo potrebovala pogosto čiščenje. Najbolj varčna in manj zahtevna obdelava je... pustiti pluta table brez obdelave! Izvirna struktura plute bo dodala svežine in naravnosti v vaš interjer ter takšna pluta stena bo več let služila kot najboljša tabla iz plute za vašo družino.

Plošče iz plute, ki jih ponujamo, imajo številne načine za uporabo, ki jih omejuje samo vaša domišljija in iznajdljivost. Asortiment naše trgovine je zelo širok in boste brez težav našli pri nas izdelki iz plute, ki bodo zadovoljili vaše potrebe. Posvetite temu nekaj časa in bolj natančno si oglejte našo ponudbo plute!

Ali ste vedeli, da z nakupom naših izdelkov varujete okolje?

Proizvodnja naravne plute med drugim tudi skrbi za zmanjševanje porabe električne energije, ima skoraj nično emisijo umazanije in minimalno vpliva na okolje. Z nakupom 100% naravnih izdelkov iz plute boste prispevali k razvoju odgovornih, inovativnih in uravnoteženih rešitev in boste pomagali ohraniti okolje. Vabimo k nakupu!
Varni plačilni prometi
Brezplačna dostava
Najvišja kakovost
Garancija na zadovoljstvo