BREZPLAČNA DOSTAVA ZA VSA NAROČILA. NAROČITE ZDAJ!

Valuta:

Izolacijska ekspandirana pluta

Izberite kategorijo:

preload spinner

preload spinner
{{text.SALE}}
{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Izolacijske panele iz ekspandirane plute je naraven in zbalansiran izdelek iz plute brez primere, ki ob tisti posebni obliki plutovinastega aglomerata nima v svoji strukturi poliuretana oz. katerihkoli drugih dodatkov ali polnil. Zaradi obdelave zrn plute z visoko temperaturo, le-ta se povečujejo v obsegu (tako kot pokovka), ter obenem v tem postopku se izloči suberin, ki predstavlja naravno vezivo za ekspandirana zrna. Tako dobimo odličen, naraven in zbalansiran material, ki omogoča tako izjemni toplotno izolacijski in zvočno izolacijski lastnosti kakor tudi izolacijo vibracij.

Težave zaradi hrupnega soseda?

Ekspandirana pluta je najboljša zvočna in termoizolacija. Se namesti neposredno na steno ali strop kot zvokovno vpijajoča plast, ki preprečuje zračni hrup, ki prihaja čez steno. V primeru, da stena je tanka pa hrup zelo moteč, lahko si razmislite o namestitvi lahke konstrukcije, ki bo narejena iz plutovinastih plošče debeline 30-40mm, nato se namesti zračna blazina ali mineralna volna, na koncu pa se namesti mavčna plošča alo OSB.

Želite si več zasebnosti?

V primeru, da vas ne moti glasna televizija soseda, ampak njegova ušesa lokatorje, polj pa ekspandirana izolacijska pluta bo najboljša rešitev za vas. Pluta debeline 20-25mm bo dovolj, da boste svojo zasebnost obdržali v 4 stenah. Potem ko namestite izolacijske panele, je najbolj, da jih dodatno ne obdelujete, ker neenakomerna struktura plute bo učinkovito razpršila zvok, odpravila odmev v stanovanju in povečala akustično udobje. Za tiste, ki dvomijo, da pluta ima estetični videz, ponujamo obdelavo površin z okrasno pluto, ki je v širokem asortimentu predstavljena za vas v naši trgovini.

Zunaj je -15 stopinj in vaša stena postane mrzla kot led?

40 milijonov zračnih celic v vsakem kubičnem centimetru plute zagotavlja toplotno prevodnost v višini 0,037 W/mK. Kaj to pomeni? Nič več velikih računov za plin in veliko več toplote v Vašem stanovanju. Bo dovolj že plast ekspandirane plute debeline od 10 do 15mm, da tudi zelo hladna stena bo postala topla na dotik. Pa plošča iz plute debeline 20-25mm bo zagotovila zadostno količino toplotne izolacije ter zadrži v prostoru toliko toplote, da vam bo udobno in prijetno.

Kje se lahko uporabi ekspandirana pluta?

•   toplotna in zvočna izolacija sten, tal in stropov, •   izolacija vibracij strojev in naprav,
•   izolacija ravne, poševne oz. »zelene« strehe, •   zaščita skladišč pred mrazom,
•   obdelava in dekoracija za katerokoli not. in zun. površino, •   teraristika.

Zakaj je ekspandirana pluta tako posebna?

•   material je 100% naravni, ekološki in zbalansirani, •   ne izloči nobenih strupenih plinov,
•   skoraj neomejen rok uporabe, •   obstojnost proti večine kemikalij, insektov,
•   tehnični lastnosti se ne spremenijo s časom, •   hitra, preprosta in poceni namestitev,
•   odlična dimenzijska stabilnost za več let, •   100% se reciklira.

Želite primerjati pluto z ostalimi materiali? Preverite tehnični parametri!

•   dimenzije plošče: 500x1000mm, •   tlačna trdnost pri 10%: 100 Kpa,
•   na voljo je debelina: 10 – 300mm, •   vpojnost: 0,5 kg/m²,
•   gostota navadne plošče: 110 – 120 kg/m³, •   toleranca dolžine: ± 3 – 5mm,
•   toplotna prevodnost λ: 0,037 – 0,040 W/mK, •   toleranca debeline: ± 1 – 2mm,
•   požarna klasifikacija: evro razred E, •   delovna temperatura: -180 do 120 ºC.

Kako in s čim opraviti montažo izolacijske plute dimenzije 50х100cm?

Ekspandirana pluta je zelo plemenit material, ker lahko se polaga na več načinov. Najbolj preprost in poceni način je polaganje s pomočjo lepila za pluta table. Dobrim lepilom za plošče iz plute, ki smo ga preverili, je Wakol D-3540, ki ga lahko dokupite v kategoriji »Lepila za pluto«. Namig: Za vsako ploščo iz plute boste potrebovali cca 100 g lepila, to pomeni, da mali zavoj 0,8 kg je dovolj za približno 8 plošč, pa zelo veliko vedro 2,5 kg bo celo dovolj za 25 plošč.

Seveda ni nujno uporabljati za polaganje table iz plute plute samo lepila za pluto. Ne bo težav z znanimi montažnimi lepili ali močnimi lepili za les. Najbolj je izbrati kontaktna lepila, ki se takoj oprijemajo, ker to znatno pospeši in olajša delo, še posebej za manj izkušene izvajalce. V primeru namestitve na strop priporočamo, da ne uporabite samo lepila. Svetujemo pritrditi spoje prilepljenih plošč z zidnimi čepi.

Barva, zaključni premaz ali tapete oz. katera obdelava je potrebna?

Ekspandirano pluto po namestitvi lahko obdelujete na več načinov. Plošče iz plute lahko prekrijete z barvo, lakom ali barvilom, da poudarite oz. skrijete strukturo pluto. Za tiste, ki imate raje bolj gladko in tradicionalno površino, priporočamo polaganje fasadne mrežice in nato kitanje. Obenem lahka konstrukcija iz mavčnih plošč in zračne blazine bo zagotovila dodatno izolacijo pregrade. Takšno površino lahko pobarvate oz. nalepite tapete. Najbolj varčna in manj zahtevna obdelava je... pustiti pluto brez obdelave! Izvirna struktura ekspandirane plute bo dodala svežine in naravnosti v vaš interjer ter takšna pluta stena bo več let služila kot najboljša tabla iz plute za vašo družino.

100% jamstvo vračila izdelka. Doživljenjsko.

V naši trgovini imate možnost kadarkoli vrniti izdelek. Lahko vrnete celo pluto, v originalni embalaži, brez sledov uporabe in umazanije, ki lahko gre v nadaljnjo prodajo. Sicer ni važno, ali boste nepričakovano spremenili načrte ali kupili ste plute več kot potrebovali. Z nakupom tega blaga lahko mirno spite, kadarkoli bomo od vas sprejeli izdelek nazaj. Bodite pozorni na to, da v drugih trgovinah lahko vrnete izdelek samo v roku 14 dni od dneva prevzema.

V košarico, način plačila, kurir… kdaj pa dostava?

Trudimo se, kolikor lahko, da vaš nakup bo popolnoma udoben, zanesljiv in brez težav. Zato lahko plačate za izdelek tako z gotovino kurjiru, kot tudi z nakazilom na transakcijski račun oz. z bančno kartico. Pluto vedno zavijamo v kakovostni in debeli karton, hitro dostavo pa omogoča kurirska družba FedEx Express. Vsak dan skrbimo za to, da v trenutku, ko dobimo vaše naročilo, izdelki so na voljo v skladišču. Zaradi tega izdelek bo pri vas najkasneje v roku 48 ur od trenutka, ko je naročilo potrjeno. Če za vas je pomemben določen rok dostave in nimate veliko časa za čakanje, preden pritisnite gumb V košarico, se obrnite na naš oddelek prodaje in se prepričajte, da vaše naročilo, bo 100% izvedljivo.

Plošče iz plute, ki jih ponujamo, imajo številne načine za uporabo, ki jih omejuje samo vaša domišljija in iznajdljivost. Asortiment naše trgovine je zelo širok in boste brez težav našli pri nas izdelki iz plute, ki bodo zadovoljili vaše potrebe. Posvetite temu nekaj časa in bolj natančno si oglejte našo ponudbo plute!

Ali ste vedeli, da z nakupom naših izdelkov varujete okolje?

Proizvodnja naravne plute med drugim tudi skrbi za zmanjševanje porabe električne energije, ima skoraj nično emisijo umazanije in minimalno vpliva na okolje. Z nakupom 100% naravnih izdelkov iz plute boste prispevali k razvoju odgovornih, inovativnih in uravnoteženih rešitev in boste pomagali ohraniti okolje. Vabimo k nakupu!
Varni plačilni prometi
Brezplačna dostava
Najvišja kakovost
Garancija na zadovoljstvo